IP-numeron antaminen COM-serverille

1. Tapa

Jos comserverille ei vielä ole määritelty IP-numeroa, se voidaan antaa arp käskyllä windowsissa. (Huom. IP-numeron vaihtaminen tällä tavalla ei onnistu). Comserverin päällä on tarra, jossa lukee comserverin tuotenumero ja nimi ja sen alla laitteelle valmistuksen yhteydessä kiinteästi annettu ethernet osoite Hex-numeroina.

Liitä comserveri samaan verkkoon (ja samaan segmenttiin) kuin Windows mikrosikin. Mene Windowsin dos-ikkunaan ja kirjoita:

esim.

käsky IP-numero ethernet osoite
arp -s 172.168.200.23 00-C0-3D-00-12-FF

Tämän jälkeen Telnetillä voi ottaa yhteyden comserverin porttiin 1111 ja antaa muut arvot:

Käynnistä TELNET ohjelma ja ota yhteys tähän määrittämääsi IP-numeroon. Valitse Telnetin yhdistä- valitse- etäjärjestelmä- kirjoita ISÄNTÄ-nimen kohdalle antamasi IP-numero desimaalimuodossa ja PORTIN kohdalle kirjoita 1111 ( neljä ykköstä) ja klikkaa YHDISTÄ.

COMserveri vastaa SETUP-valikollaan ja nyt voit antaa muut tarpeelliset tiedot.

2. Tapa

Nolla-modemikaapelilla ( PC-PC kaapelilla) suoraan COM-portista

Käynnistä Hyperterminaali (= windowsin modemiohjelma). Valitse Tiedosto- Ominaisuudet- valitse puhelinumero -valitse yhdistä käyttäen-suoraan COM-porttiin 1 ( tai 2) ja liitä tähän COM porttiin ns. nollamodemikaapeli, jonka D9-liittimen 2 ja 3 navoista johdin menee ristiin.

Valitse sitten määritä- valitse asetukset: 9600,8,None,1,none ( vuonohjaus oltava ehdottomasti None = ei mitään) Valitse OK ja palaa Hyperterminaalin päävalikkoon. Kiinnitä nollamodemikaapeli ( PC-PC-kaapeli ) mikron COM-porttiin ja toinen pää Com-serverin RS232 liitäntään. Laita comserverin virtalähde verkkoon.

Kytke comserverin virta ja välittömästi paina mikron näppäimistöltä näppäintä x useaan kertaan.

CapsLock ei saa olla päällä. Scroll Lock ei saa olla päällä. Ole myös nopea, kun virta on päällä, pitää heti näppäillä toistuvasti x-näppäintä.

Hyperterminaaliin pitäisi ilmestyä IP no. + < ENTER>:

Kursori vilkkuu ENTERIN jälkeen ja siihen voit nyt kirjoittaa haluamasi IP-numeron desimaali -muodossa:

esim. 192.200.68.23

 • Tämän jälkeen käynnistä TELNET ohjelma ja ota yhteys tähän määrittämääsi IP-numeroon. Valitse Telnetin yhdistä- valitse- etäjärjestelmä- kirjoita ISÄNTÄ-nimen kohdalle antamasi IP-numero desimaalimuodossa ja PORTIN kohdalle kirjoita 1111 ( neljä ykköstä) ja klikkaa YHDISTÄ.
 • COMserveri vastaa SETUP-valikollaan ja nyt voit antaa muut tarpeelliset tiedot.

   

  3.Tapa

  Yhdistä COM serveri samaan verkkoon ( sama segmentti kuin PC) kuin tietokoneesi. Käynnistä koneellasi WuTility (vers.2.10 tai uudempi ). Valitse INVENTORY- SCAN LOCAL NETWORK. WuTility löytää verkossa olevan COM Serverin ja näyttää sen MAC osoitteen ja IP osoite on 0.0.0.0. Hiirellä näpäyttämällä tee COM server siniseksi. Valitse sitten CONFIGURATION- ASSIGN IP-ADDRESS ja anna sopiva IP osoite ja paina OK.

  Nyt ilmestyy sinisenä olevaan COM serveriin IP numero ja voit klikata tietokoneen kuvaa ja Telnet istunto COM serverin setup:piin alkaa. (Tai Valitse CONFIGURATION- CONNECT BY TELNET.)

  Voi antaa muut arvot:

  Nyt sinulla on Comserverissä haluamasi IP-numero ja voit W&T:n management-ohjelmalla klikata sinistä monitoria eli avata Telnet yhteyden ja se ottaa suoraan yhteyden porttiin 1111 eli Comserverin setup-ohjelmaan.

  COM-serveri vastaa SETUP ohjelmalla ja tulostaa ruudulle:

  ****************************************

  10BaseT Com-Server *

  ****************************************

  1. INFO System
  2. SETUP System
  3. SETUP Port 0 (Serial)
  4. SAVE Setup

  Press <No.+ ENTER> (q=quit):

  1.INFO system sisältää tietoja, joita et välttämättä tarvitse, muuten kuin COM serverin biosin päivityksessä.

  2. SEUP system on tärkein ja ensimmäinen menu, jonka valitset. Näyttöön tulee seuraavanlainen menu.

  *** Port:- / Menu Level:1 ***********

  SETUP System
  1. Setup TCP/IP
  2. Set Password
  3. Flash Update
  4. Factory Defaults
  5. Reset

  Press <No.+ ENTER> (q=quit): 1

  Tästä menusta valitset Setup TCP/IP, jolloin tulee seuraava menu:

  *** Port:- / Menu Level:2 ***********

  Setup TCP/IP
  1. IP-Address
  2. Subnet Mask
  3. Gateway
  4. MTU (512-1024)
  5. BOOTP Client

  Press <No.+ ENTER> (q=quit):

  Tästämenusta valitset 2. Subnet mask, johon laitat Järjestelmänvalvojan antaman subnet maskin.

  Tästä menusta valitset seuraavaksi 3. Gateway, johon laitat Järjestelmänvalvojan antaman Gateway:n IP-numeron.

  4. MTU- arvoa ei normaalisti tarvitse muuttaa.

  Viimeiseksi valitset 5. BOOTP Client. Oletusarvoisesti tässä kohdassa on 1= ON, mikä tarkoittaa, että COM-serveri ottaa sen IP-numeron, jonka DHCP-serveri tarjoaa. Tämä arvo ei ole järkevä, koska IP-numero voi tällöin vaihtua. DHCP-serverilleon määriteltävä, että tietyt IP-numerot on kiinteitä ja niitä DHCP-serveri ei jaa kenellekään. COM serverille on syytä antaa tälläinen kiinteä IP-numero.

  Joten anna tässä arvo 0= OFF. ja paina ENTER. Telnet palaa valikossa alemmaksi ja painamalla taas ENTER ja vielä kerran ENTER, jolloin telnet palaa alkuvalikkoon, josta valitset 4. Save Setup ja vahvistat vastaamalla Y. (=Yes).

  Nyt COM-serveri on TCP-master ja se voidaan ottaa käyttöön esim. virtuaalisena COM-porttina.

  Jos käytät COM-serveriä COM port redirector ohjelman avulla, sinun ei tarvitse määrittää COM serverin UART-setupin arvoja, koska COM port redirector antaa sovellusohjelman määrittää RS232 portin arvot..

  Jos sinun tarvitsee määrittää sarjaportin asetukset, valitse päävalikosta 3. SETUP Port 0, ja valitse seuraavasta valikosta 2.UART setup, jonka alavalikossa on eri kohdat :

  *** Port:0 / Menu Level:2 ***********

  (9600,N,8,1,H)
  1. Baud:
  2. Parity:
  3. Data Bits:
  4. Stopbit:
  5. Handshake:

  Press <No.+ ENTER> (q=quit):