Com port redirectorin asennusohjeet lyhyesti.

1. Asennus.

Kun haluat tehdä COM serverin sarjaportista virtuaalisen COM portin windowsiin lataa koneseesi COM port redirector. Löydät sen esim sivuiltamme www.moretec.fi klikkaamalla vasemmalta hakemistosta TCP/IP programming. Melkein sivun alaosasta löytyy ohjelma erikseen win95/98/ME:lle ja WIN NT/2000/2003/XP/Vista/2008/7:lle. Lataa se mikä on tarkoitettu käyttöjärjestelmääsi ja pura ja suorita noudattaen seuraavia ohjeita.

1. Asennus windows NT /2000/2003/Vista/XP/2008/ 7 käyttöjärjestelmiin

Kirjaudu ensin järjestelmänvalvojaksi.

Käynnistä setup-ohjelma. Tämä asentaa ajurit ja luo pikakuvakkeen.

Avaa "COM port redirector" kuvake ja nyt voit valita Add New Port.., josta löytyy Com Server, LAN modem ja Soft Link. Valitse portti, jonka haluat ( tässä esimerkissä COM server).

Laita IP-numero, jonka annoit COM-serverille ja valitse portiksi A. Muita asetuksia voit muuttaa tarpeen mukaan. Voit vaihtaa COM portin numeron melko vapaasti.

2. Asennus windows 95/98/ME:hen

Kun olet ajanut puretun setup-ohjelman, mene ohjauspaneeliin ja valitse lisää uusi laite. Windowsia ei tarvitse bootata välillä.

Windows etsii laitteita, mutta antaa sinun sitten valita. Älä anna windowsin etsiä, vaan vastaa EN, haluan itse valita laitteet luettelosta. Valitse lisättäväksi laitteeksi portit LPT ja COM. Tässä luettelossa pitäisi olla Wieseman & Theis GmbH:n COM-server.

Valitse se ja Windows näyttää sinulle taulun johon voit laitaa COM-serverin IP-numeron ja portin numeron A:sta D:hen. Valitse se IP-numero jonka annoit COM serverille ja portiksi valitse A. ( B, C, D ovat neliporttisia laitteita varten).

Windows asentaa laitteen ja sen jälkeen mene ohjauspaneelin järjestelmään ja siellä laitehallintaan ja kohdassa portit, pitäisi löytyä COM-server ( COM x). Windows asentaa COM-portin seuraavaksi, mikä on vapaana. Jos sinulla on kaksi COM-porttia, ensimmäinen COM-server on portti COM3. Sen ominaisuuksista voi tehdä lisäasetuksia ja muuttaa porttiasetuksia.